2019. március 16., szombat

Kitty kitty 4. rész: Kupidó akcióban

– Sziasztok! – ért oda Yoongi hozzájuk, mire Jimin látványosan felszabadult. Végre újra felugrottak fülei a magasba és egész macskásan nézett ki közöttük. – Siettem, nem késtem el.
– Ezúttal nem, de Seokjin késik néhány percet.
– Nem baj, megvárjuk – rántott vállat Yoongi. – Látom összeismerkedtél velük Jimin. Bemutatkoztak? – fordult a fiatalabb felé, ki olyan boldog volt, hogy hirtelen azt sem tudta, fiú-e vagy lány.


Ha egy másik kollégája látta volna Yoongit a barátaival és Jiminnel biztos azt gondolta volna, van egy kedves ikertestvére, annyira máshogy viselkedett az ő körükben. Viszont a kis calicohoz még lágyabban viszonyult, mint bárki máshoz, melyet haverjai is észrevettek, de nem említettek meg ott mindenki előtt. Csupán egy-két sejtelmes pillantást vetettek feléjük, miközben Yoongi egy percre sem tágított kollégája mellől. Nagy részt vele cseverészett, de ha valamiért mégis máshoz kellett szólnia és Jimin néhány pillanatig csendben hallgatta a párbeszédeket, akkor azonnal keresett valami témát, melyet nekiszegezett társának. Még azt is felajánlotta, hogy ő vesz egy nagyobb adag kukoricát kettejüknek, mert az olcsóbb, de biztosan elég, mint a másik két adag, amit külön-külön kiszemeltek. Nincs is hova tovább ragozni. Yoongi rátapadt Jiminre a mozizós program közben, melynek az említett rendkívül örült. Olyan boldog volt, hogy egyszer sem tekerte combja köré foltos farkát, inkább lengette azt maga mögött, melyet nagyon ritkán csinált. Füleit sem csapta hátra azokat alkalmakat kivéve, mikor valaki tüsszentett, vagy hirtelen nagy zajt csapott, amitől megijedt. Felszabadult és kiélvezte a szívét melengető perceket, mikor Yoongi égető pillantásokkal tüntette őt ki, melyeknek nem bírt ellenállni. Másokkal nem szemezett ennyit, még barátaival sem úgy beszélt, hogy farkasszemet néztek, mindig elkapta tekintetét valami másra, de Yoongiét nem akarta elengedni. Egyszerűen elveszett benne.
– Üljön Jimin belülre, aztán én és ti – állt meg a sor elején Yoongi.
– Jó ötlet – engedték előre a calicot, majd szép libasorban foglaltak helyet.
– Ne-ne, megvárlak. Ülj csak le – állt társa mellett, miközben az meg akarta fogni a kukoricát, hogy az idősebb tudja letenni magát elsőnek.
– Köszönöm – dobta le vékony kabátját, majd elhelyezkedve kérte el a kólát és a kukoricát.
– Szereted te is a Marvelt? – elegyedett szóba Jiminnel, miközben másik oldalán Hoseok mobilozott, a többiek pedig beszélgettek.
– Igen – majszolta a kukoricát Jimin, mialatt Yoongi odakönyökölt az ő karfájára és újból kitüntette nyugtató tekintetével.
– És láttad mindet? – vett Yoongi is néhány szemet a hatalmas adag tetejéről, melyet Jimin keze fogott.
– Majdnem. A Hangyából csak a másodikat, az elsőt nem.
– Azt sürgősen pótolni kell akkor.
– Majd valahogy netről egyszer, talán.
– Azért a következő Bosszúállókig nézd meg!
– Még meglátom. Egyedül nem szeretek filmet nézni, szóval nem tudom – nyalta le saját szájáról a sószemeket.
– Pedig úgy a legjobb. Nem pofázik közben senki, nem zavarja meg senki más telefonja a filmet és akkor állítod meg, mikor neked jó.
– Én azt szeretem, ha van valaki mellettem közben. De az a legjobb, ha az ember a párjával filmezik és odabújhat a másikhoz, ölelgetheti, esetleg... – engedte el ezúttal Yoongi tekintetét Jimin, miközben elpirult egy picit. – Csak akkor lemaradhat az ember a film végéről – tömte meg gyorsan arcát sok-sok kukoricával.
– Jó, ezt nem cáfolom. Valóban az a legjobb, mikor az ember figyelme elterelődik és végül lemarad a végéről – vigyorgott Yoongi, majd visszaült rendesen helyére.
Beszélgetett még egy picit haverjaival, míg Jimin fantáziálgatni kezdett, hogy Yoongival is szexbe fulladna egy ilyen kis délutáni, vagy esti otthoni filmezés. Milyen jó is lenne, mennyire örülne!
– Mobilodat lehalkítottad? – érdeklődött az idősebb, mialatt saját zsebében turkált, ezzel pedig sikeresen visszarántotta a jelenbe Jimint, melynek épp ideje volt. Kezdett nagyon messzi vizekre evezni.
– Még nem. Mindjárt – kapta elő ő is telefonját gyorsan.
Mikor éppen készült eltenni elsötétült a terem és elkezdődött a vetítés. Először természetesen a reklámok mentek, de ezek pont jók voltak arra, hogy Jimin hozzászokjon a hangerőhöz. Mindig rosszul bírta az első néhány percet, ezért pedig füleit hátra is csapta, melyek csak lassan emelkedtek vissza természetes állásukba. Mire kezdődött a lényeg már tökéletesen alkalmazkodott, így teljes mértékben tudta élvezni a filmet. Olykor összeakadt a kezük Yoongival egy-egy szem kukoricán veszekedve, melynek hatására minden alkalommal elmosolyodott és kicsit kizökkent a történet követéséből, de ennek csak örült. Pont ilyen mozizást szeretett volna, amiben része volt, így teljesen elégedetten távozott a teremből Yoongi mögött kullogva, míg a többiek azt tárgyalták, kinek hogy tetszett a film.
– Akkor? Mindenki haza? – ültek le a mozi előtt a kanapékra miután egyesével megjárták a mosdókat.
– Igen. Legalábbis nekem biztos. Vásárolnom kell már nagyon – terült el Yoongi.
– Én is megyek. Vendégek jönnek hozzák este aztán kellek otthon – nyújtózott Hoseok.
– Akkor mindenki megy haza. Jövőhéten sörözés? – érdeklődött Namjoon társaitól.
– Még meglátom, hogy jó-e. Nem vagyok biztos benne – válaszolt Seokjin.
– Majd megbeszéljük – kelt fel Yoongi a kanapéról. – Induljunk akkor!
Jimin reménykedett benne, hogy egy darabon együtt tud majd menni az idősebbel kettesben, de mint kiderült, az teljesen másfele indult. Viszont Hoseokkal szinte egy utcában laktak, ezért ő elkísérte. Végig beszélgettek, az új ismerős ugyanis nagy dumás volt. Kicsit faggatta Jimint, de nem azért mert ő volt olyan kíváncsi, hanem mert Yoonginak gyűjtött információkat. Igyekezett nem túl feltűnően kérdezősködni, ami sikerült is neki. Végül kilyukadtak a párkapcsolatoknál, hogy Hoseoknak van barátnője, Jiminnek pedig nincs, melyből valahogy, valami csoda folytán, sikerült kihoznia azt, hogy Yoongi is egyedül van.
– Elég nehéz teremtés az a fekete macska, kevesen is képesek elviselni – mesélt barátian haverjáról. – A legutóbbi srác sem bírta sokáig.
– Srác? – kapta fel tekintetét a földről, miközben füleit Hoseok felé forgatta.
– Igen. Nem tudtad? Yoongi meleg. Bár ezt lehet nem kellett volna mondanom, ha ő nem mondta – tett úgy, mintha nem tudta volna, hogy ilyesmiről sem beszélgettek Jiminnel még. Pontosan ez volt a célja a témának. Tudatni Jiminnel, Yoongi nem a csajokra vadászik és rohadtul egyedül van. Burkolt kis verziója a "Mozdulj rá, mert bejössz neki, azért mondom." információnak.
– Nem igazán volt ez téma még.
– Jah, értem... Inkább mesélj te most valamit. Nem akarok még több titkolt információt kikotyogni, mert a végén még megtudja és megöl.
– Nem fogom neki elmondani.
– Köszönöm szépen. Megmarad az életem – nevetett.
– De így legalább értem, miért idegesítette az illatom.
– Jah, a vanília incidensek. Hallottam róla.
– Tényleg? – emelte tekintetét egy pillanatra Hoseokra. – Jó sokat beszél rólam.
– Szokott néha. Kedvel téged. Biztos bekerülsz a baráti csapatba hamarosan, hiszen mozizni is elhívott. Ezt csak azzal teszi, akit kedvel, azok száma pedig nem sok.
– Ezt jó tudni. Eleinte pedig úgy tűnt, nem szeret.
– A vanília miatt volt.
– Nem gondoltam volna, tényleg. Aztán egyszer felidegesítette magát és szólt. Azóta figyelek rá – kezdett újra nézelődni gyaloglás közben.
– Jah, a nyúl incidens. Arról is hallottam.
– Nyúl? – érdeklődött Jimin. Micsoda információparadicsom ez a barát!
– Igen. Kicsit kiakadt a nyúl haverodra. Szerintem féltékeny volt rá. Az illatod miatt bekapcsolt a pasi része, aztán ott volt ez a nagyon közeli ismerősöd is. Teljesen kikészült – teregette ki társa titkait Hoseok. Azt akarta, tudjon ezekről Jimin, még anno győzködte is Yoongit afelől, hogy mondja neki el az érzéseit, de az mindent tagadott. Hoseok biztos volt benne, barátja szerelmes a calicoba, de az viszont ragaszkodott hozzá, hogy nem, csupán a figyelmére az és barátságára, semmi többre, ezért Hoseok magánakcióba akart kezdeni, melyre a hazaséta remek lehetőséget biztosított. Bár azt nem akarta szó szerint kimondani, hogy Yoongi szerinte fülig szerelmes a társába. Ez azért mégiscsak túlzás lett volna.
– Pedig Jungkook már csak egy barát. A legjobb barátom, szinte a kisöcsém. Évek óta nem járunk, nincs mire féltékenynek lennie.
– De azért joggal volt ezek szerint, ha jártatok – érdeklődött Hoseok. VÉGRE! Ezt akarta megtudni, hogy Yoongi hajthat-e Jiminre, van-e esélye. Innentől pedig már nem az információcserét tartotta szem előtt, hanem a két kis szerelmes galamb összehozását.
– Nem, mert az a múlt. Meg különben is, ő munkatárs, kolléga. Nem jó ötlet egy kollégával kikezdeni – hazudott Jimin. Igazából ő pont tojt erre, hiszen szerelmes típus volt. Nem érdekelte semmi, ha belehabarodott valakibe, ez pedig olykor hatalmas problémákat okozott neki.
– Ezt mondjuk Yoongi is így gondolja. Ennyi közös van bennetek. Viszont én itt elkanyarodok – álltak meg egy kereszteződés sarkán. – Remélem jól érezted magadat ma velünk és még találkozunk.
– Nagyon jól. Köszönöm szépen, hogy jöhettem.
– Mi csak örültünk. A kis kikotyogott információimat Yoongiról pedig el ne mond neki! Még a végén kukákban találnak meg engem darabokban – viccelődött.
– Nem fogom, ez csak természetes – mosolygott Jimin.
– Köszönöm szépen. Jó pihenést!
– Neked is, szia! – köszöntek el egymástól.

Yoongi éppen a boltban ácsorgott a hűtőpult előtt kezében egy kosárral. Válogatott, nem tudta eldönteni, mit akar enni este. Kezdett afelé hajlani, hogy inkább mindkét fajta húsból vesz és max lefagyasztja az egyiket későbbre, ha mégsem azt kívánja meg, mikor zizegett telefonja, mely elterelte figyelmét. Kiállt a sorból és inkább a felvágottakhoz ment válogatni, miközben elolvasta az üzenetet.

"Jiminnek nincs senkije!"

Jött az első üzenet, majd azonnal a többi egyesével.

"És meleg!
És szerintem tetszel neki!
És szerintem HAJTS RÁ!
Vagy lehet, én teszem meg!"
"Ezt honnan tudod?"
"Sikerült kiszednem belőle.
A nyúllal pedig csak jártak,
már nem járnak. Csak barátok."
"Remélem tudod, hogy haragszom!"
"Nyugi! Nem mondtam semmi olyat.
De hajts rá! Mert különben én fogok."
"Neked barátnőd van!"
"Szerintem ő is benne lenne!"
"Idióta!"

Fújtatott Yoongi és inkább nem is nézte meg a többi üzenetet, annyira felidegesítette magát. Hoseok megint túlzásba esett. Ettől félt mikor bejelentették, együtt mennek egy darabon haza. Újból elkezdte játszani a kis kerítőt, aki rendszeresen hozta zavarba párjait intim kérdésekkel még mindennek az elején. Biztos volt benne, Jimint is rendesen kifaggatta, ezért pedig majd neki kell bocsánatot kérnie, MEGINT. El is kezdett gondolkozni azon, hogy hogyan végezhetné ki barátját minden nyom nélkül csendben, fű alatt. Néhány dolgot még megvenni is elfelejtett, annyira mérges lett haverjára, de ez csak otthon tűnt fel neki, melytől még idegesebb lett.
– Most mehetek vissza majd! – morgott hangosan, miközben hűtőjébe pakolt befele. – Csak kerülj a kezeim közé Hoseok!


(Újabb rész és reményeim szerint holnap is tudok hozni egyet. Ha tetszett, akkor maradjatok velem a továbbiakban is! :)
Facebook oldalunk --> LINK )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése