2017. június 24., szombat

Just watch me 10. rész: Felesleges maszk

-Jah, hogy holnap megbeszélitek. Vártam már a bakidat, ideje volt.
-Köszi, de én nem örülök neki. - folytatta útját.
-Namjoon miatt nem aggódnék.
-Azért én megteszem. Na alszok. Te is feküdj le minél hamarabb. - hagyta magára leaderét némileg idegesen Europe.
-Oké-oké.



Ám Youngjoo elfeledkezett az időről és végül olyan későn feküdt le, hogy az már koránnak mondható. Ezért alig aludt, másnap pedig teljes mértékben használhatatlan volt emiatt. Az edzést sem bírta, a táncórákon is meglepően sokat hibázott, az autóban pedig azonnal elaludt amint leült. Agyilag pedig még annyira sem volt ott, mint testben, így Europe vette át a fontosabb pillanatokban az irányítást és próbált nem túl feltűnően helyettesi szerepet vállalni, míg társa éppen vegetált valahol. Ő volt az, aki végül pontosabban megbeszélte újdonsült menedzserükkel az egyesülés előtt kiadni készülő fanbox reklámját, hogy ők milyen információkat hinthetnek el róla és milyen sűrűséggel a személyes profiljaikon. Hányszor posztolhatnak maximum, minimum, továbbá kik szerepelhetnek a képen amit éppen kitesznek, hiszen a fiúk még nem voltak bejelentve a nyilvánosság előtt, ezért egyetlen egy erre utaló jel sem lehet majd egy fotón se, ami kikerül az internetre.
-Minden posztotokat az informatikusok előbb ellenőriznek és csak utána raknak ki. Hol készült, ki van a képen, milyen szöveg van hozzá. Így véletlen sem fog kikerülni semmi. - világosította fel Europepot Chunghoo ebéd közben egy étteremben - Nektek nincs hozzáférésetek a fiókjaitokhoz a bakik elkerülése érdekében, de gyorsak a srácok. Maximum egy óra, ha éppen nem érnek rá. Sajnálom, hogy ez van, de kell a biztonság.
-Rendben, megértem igazából és szerintem a lányok is. A fanok elképesztő, hogy miket észre nem vesznek, meg mibe bele nem kötnek, szóval ez valahol jó.
-Ahogy mondod. Pont ez a lényeg. Örülök, hogy így látod. De Youngjoot ez nem érdekli?
-De, csak kicsit hulla ma. Alig aludt tegnap. - folytatta ebédjét Europe. Szokásukhoz híven egy sarokban foglaltak helyet, elrejtve a többi vendég elől, ő pedig még hátát is mutatta azoknak, ám ennek ellenére sietett az evéssel. Nem szerette volna a szerencsére bízni, hogy mikor rohan oda hozzájuk egy fan.
-A posztja miatt? Reggel olvastam. Jó hosszú levelet írt.
-Az is, meg felnézett a kis faprofilunkra is amivel a fandomjainkat ellenőrizgetjük titokban. Ott sok időt szokott eltölteni és gyakran kiábrándultan kel fel a laptop elől. De most szerintem nem ez történt, mert akkor még morogna is néha a fanok miatt. Meg nekem mondta volna, ha már másnak nem.
-Ti közel álltok egymáshoz? - érdeklődött Chunghoo. Ha már az ő ügyfelei voltak, akkor szeretett volna többet megtudni róluk és jó kapcsolatot ápolni velük.
-Igen. De máshogy gondolkodok. Általában ezért kéri a véleményem. - tömte tovább arcát és lassan a végére is ért saját ebédjének.
-Ohh értem. És a többiek? Velük is jóban vagy már?
-Igen. - nyammogott - Azt már rég lerendeztük. Jól megvagyunk négyen, nincsenek gondjaink, ne aggódj.
-Csak szeretném, ha tényleg jó kapcsolatban lennétek és efelől szerettem volna megbizonyosodni. Fontos, hogy kibírjátok egymást és támogassátok is a másikat. Ha kikerül a hír az új koncepcióról, akkor darabokra fognak titeket tépni. Hatalmas szükségetek lesz egymásra.
-Nem lesz gond. - törölte meg száját, majd visszavette maszkját Europe - Viszont egy problémám van, amin rágódhatsz.
-Mond csak. Megpróbáljuk megoldani. - figyelt teljes mértékben Europera.

-És szép volt? - érdeklődött a kíváncsi V.
-Hát... szép arca van. De nem tudom, alig láttam egy pillanatra. Mindenesetre érdekes élmény volt. Mintha bepillanthattam volna egy film háttérmunkálataiba. - magyarázott Jin az autóban ülve a többieknek. Éppen énektanárjaikhoz tartottak, hogy hangjaikat is formában tartsák, ezért zötykölődtek a városban mind a heten.
-Remélem máskor is elfelejti visszavenni. Engem is érdekel az arca. - álmodozott Jungkook a leghátsó ülésről.
-Igazából ma fogunk vele beszélni erről. Mármint, nem nagy dolog, de neki az és szerintem meg kell beszélnünk. Azt tervezem, hogy levetetem vele otthon. - magyarázott a leader - Bár nem tudom, mennyire fog belemenni. Remélem elfogadja majd, mert jó lenne ha bízna bennünk. Ezzel tervezek érvelni is. Hogy bizalom jele. Aztán, ha sikerül vele rendesen megbeszélni, akkor már ma este se lesz rajta.
-Az jó lenne. Mert már érdekel. Néztem néhány régebbi videójukat az utóbbi időben, koncertjeiket, promó cuccaikat és hiába nem vagyok olyan nagy fanjuk, egyszerűen furdal a kíváncsiság, hogy milyen lehet az arca. - vigyorgott Taehyung.
-Emberi kíváncsiság. Természetes.
-Ő is csak ugyanolyan ember, mint mi. Nem tudom, miért vagytok úgy oda tőle. - morgott Suga.
-Csak érdekel az arca hyung. - válaszolt neki V.
-Az csak egy arc. Nem ennek kéne vonzania az embereket, hanem a munkájának, tehetségének, hozzáértésének. Nem tesz semmit azért, amit elér. Csak felvesz egy rohadt maszkot és máris ő a legnagyobb szám. Holott szerintem a maknaejük ezerszer jobb táncos és a többiek jobb dalokat, szövegeket írnak, mint ő.
-Ne légy ellenséges hyung! Ő is sokat dolgozik és keményen küzd azért, hogy itt lehessen. - próbálta kicsit moderálni Yoongit Namjoon - De mondjuk beszélgethetnél is vele, vagy kicsit utánanézhetnél, hogy miken ment keresztül. Akkor megváltozna a véleményed.
-Nem érdekel. Ő csak felkap egy maszkot és máris híres. Mi meg kimelóztunk a belünket, hogy itt lehessünk.
-Ő is Yoongi. Ő is. Csak egy kis időt szánj rá, hogy megismerd.
-Nem érdekel. Essünk túl ezen a kötelező munkán és váljunk szét. Csak ez érdekel. - merült vissza újra mobiljába, mire Namjoon nagyot sóhajtott.
Az utóbbi pár napban társa haragja sokkal inkább Europe felé irányult, mint sem az összes lány felé. Valahonnan azt szűrte le, hogy míg a többiek keményen dolgoznak ő csak kiélvezi a többiek munkáját és nem csinál semmit, holott ez nem így volt. Pont ezért szerette volna leadere, ha kicsit elbeszélget vele, vagy csak jobban utána olvas, hogy megtudja, miken ment keresztül Europe a fanok miatt és emiatt az egész miatt, mielőtt ekkora gyűlölettel tünteti ki, ám Suga hajthatatlan volt. Nem érdekelte. Nem volt rá ideje és kedve sem, hogy olyasvalakiről olvasgasson akit nem szeret sőt, egyenes utál, márpedig ha ő valamit a fejébe vett, akkor a mellől nem tágított. De legalább többnyire csendben volt és kerülte a lányokat, így sok lehetséges konfliktustól megmentett mindenkit. Este elvonult amint felbukkant az egyikük, mikor pedig Jinnel kellett átmennie hozzájuk rendszerint hamar lelépett, vagy alig beszélt, esetleg élvezte az ingyen kaját és kiszolgálást, hiszen a lányok mindig kedveskedtek nekik valamivel saját részükön, mert érezték rajta, ellenzi ezt az egészet és reménykedtek benne, előzékenységük majd enyhít eme érzésein. Ez sikerült is valamilyen mértékben, ám ha Europe megjelent a színen Suga azonnal elszelelt. Legalább Namjoonnak szót fogadott. Vagy jót, vagy semmit.

Azonban aznap este nem ő volt a soros. Igazából nem is leadere és legidősebb hyungja, mégis nekik kellett beszélniük a lányokkal az előző nap miatt. Bár Europe nem örült ennek, szíve szerint elfelejtette volna a történteket, ám nem lehetett. Túlságosan érdeklődtek a srácok ezután a maszkos dolog után, mint bárki a zsákbamacska iránt. Ez csupán emberi kíváncsiság volt, ami mindenkiben ott bujkál.
-Europe? - ült le RapMon a kanapé karfájára Lovely mellett, ki éppen telefonján chatelt mosolyogva.
-Azt hiszem a mosdóban van.
-Fürdik?
-Nem hinném. A maszk miatt jöttél?
-Igen. Hát tudsz róla.
-Persze. Ma beszéltünk róla. De akkor hagylak is titeket. Kiülök a teraszra. - kelt fel - Jin is jön?
-Nem. Csak én szeretnék most beszélni vele. Így egyszerűbb és egyenlőek vagyunk.
-Értem. Hát sok sikert! - sétált el Lovely, pár perc csend után pedig feltűnt az, akihez Namjoon valójában jött.
-Rap Monster! - lepődött meg Europe, bár nem tudta, mire számított, hiszen tegnap este mondták neki, ma megbeszélik a maszkos dolgot.
-Namjoon, kérlek.
-Rendben... Ha a tegnapi miatt jöttél akkor nincs mit beszélnünk. Csak ne ez legyen a fő téma köztetek, ennyit szeretnék kérni. - ácsorgott a fürdő felé vezető folyosó kezdeténél, messze Namjoontól.
-Hát tudod, az emberi kíváncsiság erősebb sajnos. Viszont én szeretnék egy kicsit beszélni veled erről, ha lehet.
-Lehet.
-Nem ülsz ide? - ajánlotta fel az üres kanapét Europenak, mire az a lehető legtávolabb helyet foglalt a másik felé fordulva - Tudom, hogy nem szereted levenni a maszkod még előttünk se, hiába élünk együtt és fogunk is még egy ideig, de szeretném, ha bíznál bennünk. Hamarosan úgyis elkezdődnek a közös táncpróbák, ahol maszkban nem fogsz kapni levegőt és kénytelen leszel megválni tőle. Akkor a fiúk úgyis ámulni fognak, középpontba kerülsz, te leszel a téma. És talán ezek miatt jobb lenne, ha szép lassan beavatnád őket még a komolyabb dolgok előtt, hogy akkor már ne kelljen ezzel foglalkozni. Nekik is könnyebb lenne és neked is. Ezek tetejében pedig éreznék, hogy bízol bennük és így ők is jobban megnyílnának felétek, ami rendkívül fontos a jövőre nézve. Legalábbis szerintem. Te hogy gondolod?
-Hmm...
-Ennyi? - szólalt meg pár perc csend utána Namjoon újra.
-Gondolkodok... Igazad van mindenben csak... Több okból is féltem magam mutogatni. Elég egy rosszkor lőtt selfie, vagy hogy véletlen besétálok egy liveba és oda minden. De a bizalom miatt lehet, tényleg kéne csak... nem szeretem, tényleg. Jobb szeretem, ha az emberek beszélgetnek velem, viszont nem szoktak, mert nem vagyok koreai. Ám az, hogy nem látják az arcom fenntartja az érdeklődésüket, így megismernek és a végén már nem is érdekli őket, hogy mi van a maszk alatt. És például Suga miért is állna le velem beszélgetni? Ő alapból nem örül nekünk, egyikünknek sem, de talán ez a titokzatosság még őt is érdekelheti.
-Yoongi igazából pont emiatt nem szeret. Szerinte csak elevezel a többiek által szerzett sikerek tengerében és nem csinálsz semmit, csupán lógatod a lábad.
-Akkor még arra sem vette a fáradtságot, hogy kicsit utánam olvasson. - morgott Europe. A "lógatja a lábát" elég erős kifejezés, a "sikerek tengere" még annál is inkább, de persze ezt mindenki így látja, aki nem nézett utána. Mert ha megtette volna tudná, mennyire nehéz is volt elfogadtatnia magát a fanok körében.
-Nem igazán. De ő ilyen. Viszont ha kicsit mutatnál magadból, lehet megtenné. Csak te is elég magadnak való vagy.
-Csak óvatosság. De meggondolom amit mondtál.
-Az jó lenne, köszönöm. Akkor én megyek is, nem zavarlak tovább. - kelt fel Namjoon a kanapé karfájáról.
-Biztos? Nem szeretnél maradni és beszélgetni? Elvégre meg kéne ismernünk egymást nem? Te pedig még értesz is engem, hiszen beszélsz angolul. - tartotta vissza őt Europe. Ha már úgyis össze kell rázódniuk akkor azt szívesebben kezdi el egy olyan értelmes zsenivel, mint ő, akit egyáltalán nem zavar meg ha néha beszúr egy-egy angol szót mondatába.
-Maradhatok.
-Helyezd magad kényelembe és kérdezz csak! Biztos van ami érdekel. - ajánlotta fel a lehetőséget neki.
-De azokra nem fogsz válaszolni. - ült le végre úgy a kanapéra, ahogyan a normális emberek szoktak.
-Próbáljuk meg. Kérdezz, én pedig eldöntöm, mit mondok.
-Rendben... Hogy hívnak igazából?
-Hmm...



(Folytatjuk! Hogy pedig a hétvégén melyik nap jövőhéten, az még kiderül, ugyanis én nagyon szívesen dolgoznék hétvégén esti műszakban és most fog kiderülni, hogy ez lehetséges-e [több, mint valószínű, hogy igen], de ebben az esetben fogunk egy másik napot találni a részeknek.
Facebook oldalunk --> LINK
K.A.R.D rajongók ----> LINK )

4 megjegyzés:

  1. Szia
    eddig nagyon imádom... és pont a legjobbkor hagytad abba... hozod a formád�� imádom ahogy irsz.
    Mikor tervezed folytatni?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Minden hétvégén tervezem, de annyira nincs idő és erőm. Sajnos már ez frusztrál :S De remélhetőleg most tudom majd folytatni.

    VálaszTörlés
  3. Neee, csak ennyi része van?? Pedig nagyon tetszik TwT remélem hamar folytatod! Küldöm hozzá az energiát! <3 Köszönöm hogy olvashatom <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha van rá igény, akkor fog persze, meg szeretném. Csak kis igény van rá. De nagyon szeretném.

      Törlés